Monday, December 29, 2014

Insomnia Coder :: Uykusuzluğun bağımlılık hali


Öncelikle..

Adım Mustafa. İzmir doğumluyum, 21 yaşında ve bilgisayar mühendisliği okumaktayım.
Blog olayı uzun zamandır aklımda olan birşey ve artık boş vakitlerimi yazıp-çizerek geçirmeye karar verdim.

Programlama ile tanışmam üniversite hayatımın çok daha öncesine dayanıyor. İlk programımı Delphi ile bundan yaklaşık sekiz-dokuz sene öncesinde yazmıştım. Delphi ile tanışmam Knight Online adlı MMORPG oyunu sayesinde oldu, daha sonrasında yazdığım programlarda genellikle Knight Online ile alakalı oldu tabii. Bu sayede kendimi database, multithreading, concurrency, memory management, soket programlama, ağ protokolleri gibi programlamanın birçok dalında geliştirme olanağım oldu. Aradan geçen bunca yılda delphi dışında diğer dillere de merak salıp önce C#, ardından C++ ve en son olarak da Java dillerinde programlamaya başladım.

Bu blogu okuyacak ve programlamada kendini geliştirmek isteyen herkese ilk tavsiyem şu olacak :

"Okuduğunuzu anlayabilecek kadar ingilizce öğrenin."

Çünkü, programlama üzerine olan çoğu kaynak genellikle ingilizce yazılmıştır. Ve bu kaynaklardan edineceğiniz bilgiler sizin programlamada daha çabuk ilerlemenizi sağlayacağından, tavsiyem -eğer bilmiyorsanız- önce ingilizce üzerine yoğunlaşmanız.

İkincil olarak, programlamayı öğrenmenin en iyi yolu : "deneme-yanılma" dır. Hata yapmaktan korkmayın, araştırmacı olun ve hatanıza çözüm üretmek için bolca düşünün.

Programlamada en kısa süren iş "kodu yazmak" tır. Algoritmayı kafanızda tasarladığınız an koda dökmek çocuk oyuncağıdır. O yüzden bol bol yazdığınız proje hakkında düşünün ve sorunlara ne gibi çözümler getirebilirsiniz, ne gibi yeni özellikler ekleyebilirsiniz bunları keşfedin.

Fazla kahve içmeyin, bir yerden sonra vücudunuz bağışıklık kazanıyor ve kahvenin bir etkisi kalmamaya başlıyor. O yüzden kahve molalarınızı uykusuz geçecek gecelerinize saklayın.

Uzun lafın kısası;

Bu blog hiçbir kuruluşa ait olmamakla beraber, paylaşılacak olan kodlarda herhangi bir telif hakkı talebi söz konusu değildir. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Okuduğuz-okuyacağınız herhangi bir makalenin size en ufak bir yardımı dokunması beni mutlu edecektir.

Sağlıcakla kalın.

Mustafa K. Bilgisayar Müh.

Kahve kokusu, visual studio, uykusuzluk ve huzur.

No comments:

Post a Comment